Foto: Katrine Lunke/Apeland Foto: Katrine Lunke/Apeland

Hjemmelaget pepperkakeis

Du trenger ikke være redd for å bake for mange pepperkaker til jul, for du lager bare pepperkakeis av resten!

Slik lager du pepperkakeis

Denne oppskriften er nok til ti små porsjoner eventuelt 5 store. Du starter med å piske fem eggeplommer og 70 gram sukker luftig og lunt i vannbad. Deretter pisker du tre desiliter kremfløte til en lett krem med en teskje vaniljesukker oppi.

Vend kremen inn i eggedosisen sammen cirka 100 gram knuste pepperkaker og hell det i en brødform eller rett i porsjonsformer. Nå er det bare å legge isen i fryseboksen og la den bli gjennomfrossen. Ta den gjerne ut 15 minutter før den skal serveres.

 

skrivut

 

Dersom du har mer pepperkakerester igjen kan du prøve deg på denne ostekaken med pepperkakebunn!

Velbekomme!

Her finner du alle de spennende oppskriftene!

Mills Melange arrangerer nok en gang verdens sprøeste pepperkake og i år står blant annet 3D – pepperkaker og Dinosaurer på menyen.

Melange Margarin er imponert over kreativiteten og oppfinnsomheten til årets deltagere. Send inn ditt bidrag du også! Vi har både store og små premier.