kopp

Julestemning med pepperkakebaking

Butikkene har for lengst stilt ut julevarene, de kom omtrent samtidig som alle effektene til Halloween i år. Mange påstår at de er lei jula lenge før den egentlig starter, men det tror vi ikke helt på. Inviter til pepperkakeverksted og du kommer garantert i godt julehumør.

Her på siden finner du julestemning i form av julemusikk, 3D-pepperkakeformer og et titalls spennende, sprø oppskrifter på pepperkakedeig og annet pepperkakerelatert julegodt!

 

Sett på julemusikken

Før du går i gang med de få enkle forberedelsene til pepperkakebakingen kan du sette på julemusikken for å komme i rett stemning. Syng gjerne med av full hals mens du printer ut pepperkakeformer og oppskrifter. Klikk under og det åpner seg et nytt vindu med Spotify og spillelisten.

Norsk julemusikk

Engelsk julemusikk

Vil du høre mer julemusikk? Her finner du mye god julestemning i melodisk form.

Pepperkakeformer i 3D

Å lage 3D-pepperkaker er enklere enn man skulle tro. Bare print ut disse stensilene, klipp ut formene og bruk dem som mal når du skjærer ut figurene i pepperkakedeig. Etter steking monterer du dem enkelt og greit sammen. Hva med en dinosaurus utenfor pepperkakehuset i år? Eller blir det pepperkakedinosaurusrede i stedet?

3D-malene finner du her.

Pepperkakeoppskrift

Det er ikke lenger kun én pepperkakeoppskrift som gjelder, i år er det et titalls spennende oppskrifter du kan prøve. Selvfølgelig finner du fjorårets spesialoppskrifter her, som f.eks. pepperkaker med chili og appelsin samt pepperkaker med Tyrkisk Pepper, men i tillegg vil du finne en haug nye smaker i årets oppskriftsgalleri av pepperkakedeig. Hva med pepperkaker med ingefær og lime? Eller kaffepepperkaker? Eller en pepperkakekake? Du finner i hvert fall alle oppskriftene her.

God stemning

Start pepperkakeverkstedet med å by på en kopp hjemmelaget gløgg så snart gjestene har fått av seg ytterklærne. Julemusikken går allerede i bakgrunnen og på bordet hvor bakingen skal ta plass ligger det klart flere pepperkakedeiger med forskjellig smak. Hva det blir av pepperkakedeigen, ja, det er opp til dere!

Vi gleder oss til å se resultatet av pepperkakebakingen under hashtag #pepperkakegalleriet.