Baker-Tomas-cutout

Karlsens spesialgløgg

Myteknuserkokkene er jo et oppkomme av smaksvarianter på pepperkakedeig, og kokken Tomas Karlsen har til og med fikset en oppskrift på gløgg som er helt perfekt til pepperkakekos, førjulskos, romjulskos, TV-kos, ja rett og slett alskens kos! Når du nå er så godt i gang med å ha laget pepperkakedeigen fra bunn kan du like så godt gjøre som herr Karlsen; diske opp med skikkelig hjemmelaget gløgg.

Dette trenger du:

Baker-Tomas-med-kjevle1 flaske rødvin
1 dl solbærsirup eller husholdningssaft
0,5 dl sukker
en håndfull rosiner
2 biter tørket ingefær
1 bit pommeransskall eller en remse skall fra en sitrusfrukt
3 kanelstenger
8 kardemommefrø, hele
1 ts nellikspiker, hele
1 stjerneanis

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en rustfri kjele og varm opp til ca 75°c. Bruk lokk. La trekke i ca.30 minutter og sil bort krydderne. Smak om det er nok sukker. Server rykende varm med mandler og rosiner.
Hvis du ønsker å servere alkoholfri gløgg kan rødvin byttes ut med utblandet solbærsirup eller husholdningssaft.

skrivut

 

Bak en pepperkakekake og server sammen med gløggen. Nam nam!