Ostekake-med-multelokk

Lillesøster Karinas ostekake med pepperkakebunn og multelokk

Det å lage fantastisk god mat og bake supergode kaker må ligge i familien til Melange-kokk Tomas. Han har nemlig en lillesøster som lager verdens beste ostekake, ifølge kokken selv! Kanskje er bunnen også verdens sprøeste kakebunn? Her deler Tomas oppskriften med deg, slik at du kan teste selv.

Du trenger:

Pepperkakebunn
230 g pepperkaker
ca. 50 gram Melange i folie

Fyll
400 g Philadelphia ost (2 pakker)
ca. 100 g sukker
3 dl lettrømme
1 ss sitronsaft
1ts vaniljesukker
4-5 plater gelatin

  1. Bland sammen knuste pepperkaker og Melange slik at pepperkakebitene kleber seg sammen. Hell det over i en kakeform på ca. 26 cm. og trykk det litt flatt slik at det blir mer kompakt.
  2. Rør sammen alt til fyllet bortsett fra gelatinen. Gelatinen heller du i en tynn stråle i ostefyllet mens du lar vispen gå.
  3. Hell ostefyllet over bunnen og la stivne.
Damen bak oppskriften.
Damen bak oppskriften.

Multegelé

  1. Varm opp en god del multer med all saft etc. i en kjele. Sil ut all veske over i en ny kjele. Tilsett 3-4 gelatinplater (ferdig bløtlagt) i vesken.
  2. Smak til med melis og vaniljesukker.
  3. Avkjøl i vannbad under kontinuerlig omrøring og ved kroppstemperatur eller kjøligere.
  4. Hell multegeléen over kaken og pynt gjerne med friske multer eller andre bær.

Hvis jeg ikke lager multetopping er kaken også rågod ved å bare bruke for eksempel jordbærsyltetøy som lokk.

Kaken må stå kjølig min 1 time før den kan nytes.

Lykke til :-)

skrivut

Her finner du alle de spennende oppskriftene!