DSC_4331-for-web

Pepperkakebaking + bursdag = sant!

Pepperkakebaking er gode minner, det samme er bursdager. Så hva skjedde når Elvira slo de to sammen? Jo, hun fikk verdens sprøeste pepperkakebursdag.

Elvira er så heldig å ha bursdag i desember, og inviterte sine beste venner til en morsom bursdag der alle kunne pynte hvert sitt lille pepperkakehus.

Hvorfor akkurat minipepperkakehus?  

-Jeg tenkte at der kan Lego-menneskene mine bo, hjemmelaget Lego-dukkehus liksom. Og så er de veldig, veldig fine å henge på kanten av kakaokoppen.

Lise, mammaen til Elvira, hadde laget ferdig alle de små 3D-husene på forhånd slik at det bare gjenstod å pynte. Huset til 5-årsjubilanten ble pyntet med et melishjerte som fikk selskap av mange oransje sukkertøy og litt blå perlesnø. All pynten måtte selvfølgelig prøvesmakes etter hvert som den skulle på, og alle barna var også svært behjelpelige med å prøvesmake andres pynt. Her tok man et felles ansvar for å sørge for at all pynt var god. Etter noen timers pynting var langbordet fullt av fantasifulle pepperkakehus, men de fleste husene ble med hjem i magen på fornøyde og smilende 5-åringer.

Pepperkakebursdag
God planlegging og litt forberedelser sørger for suksess.

Slik arrangerer du pepperkakebursdag

Alle liker å få fine invitasjoner, så hva med å printe ut en pepperkakeinvitasjon? Her på Pepperkakegalleriet finner du mange fine 3D-maler som er topp å bruke som invitasjoner. Noen av malene du kan velge mellom er pepperkakedinosaur, minipepperkakehus eller en engel. Om du har barn i huset er det nok stas å få fargelegge invitasjonen. Sett på dato og tidspunkt, og send den av gårde. Et godt tips er å be dem ta med invitasjonen, altså malen,  på selve dagen. Kanskje dere kan lage en pepperkakebattle rundt hvem som lager sin invitasjon på sprøest mulig måte?

Forberedelser

Å ha en pepperkakebursdag krever noen forberedelser. Om du velger å gå for en pepperkakebursdagsvariant hvor alle kjevler og stikker ut selv, lager du nok deig til at alle som kommer får hver sin miniporsjon. Oppskriften på verdens sprøeste pepperkaker finner du her inne, og er du riktig så sprø i år tester du en av smaksdeigene.

Så må det pynt til. Det er den morsomste delen – bortsett fra å spise pepperkakene da. Her er det masse fint og kult å velge mellom. Melis er en selvfølge. Ellers så er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan pynte med. Kjøp inn fargerik pynt i ulike teksturer og størrelser, da blir det ekstra gøy å pynte og alle vil finne noe de liker.

Dersom du bruker matfarge i stedet for konditorfarge vil melisen få en sterk og knallfin farge, og dette kombinert med all pynten du kjøper er nødt til å bli sprøtt uansett. Print ut noen ekstra 3D-maler i tilfelle noen har glemt å ta med seg den de fikk som invitasjon. Ja, da skal vel alt være klart for en fargerik og megamorsom bursdagsfest.

DSC_4330-cropped
Kjøp masse forskjellig pynt i alle mulige farger og teksturer.

Selve dagen

Når gjestene dine kommer kan moroa begynne. Om mange av de som kommer har fått malen med minipepperkakehus, kan dere jo lage en liten pepperkakeby. Kanskje det til og med bor en pepperkakedrage i pepperkakebyen?

Gøy og kreativt blir det uansett hva dere velger. Når alle har fått pyntet hver sin pepperkakefigur kan de ta den med seg hjem som et hyggelig minne fra bursdagen din. Og det vil helt sikkert bli noen sprø og gode pepperkaker igjen som du kan kose deg med. Gjestene dine har uansett fått en bursdagsopplevelse de sent vil glemme. Og husk, bursdagssangen må synges, uansett bursdagstype!

Trenger du annen type musikk i tillegg til bursdagssang, kan du ta en titt på våre julelister her.