_MG_4547

#pepperkakebattle

Slaget skulle stå om heder og ære, og kampen stod mellom to personer med en god dose konkurranseinstinkt.

Tomas og Hanne er gode kolleger som har jobbet sammen over lengre tid. Daglige diskusjoner foregår og det er alltid en kamp om hvem som kan skryte på seg å ha rett eller å være best. De hadde i lang tid også diskutert og snakket mye om hvor sykt flinke de var til å dekorere pepperkaker. Naturlig nok endte alt i en #pepperkakebattle!

De skulle lage samme figur etter en 3D-mal og vise hvem som var best til å dekorere. Å lage pepperkakedeigen gikk som en lek. Pyntingen av dinosaurusene, som de hadde laget etter en 3D-mal gikk også, det var først da noen av figurene skulle flyttes dramatikken utspant seg. En av konkurrentene hadde ikke montert 3D-figuren godt nok, og pepperkakedragen ble vingeløs! Panisk ble det klint på knekk og vingene kom på plass igjen, men ville dette ha noe å si for det estetiske utfallet til konkurransepepperkaken?

Hanne, hva gikk galt med montering av vinger første gang på din pepperkake?

– Alt gikk som planlagt frem til pepperkakedragen skulle flyttes i forbindelse med fotografering. Dragen fikk en litt for hard landing, noe som resulterte i at den mistet halve vingen. Jeg vil bare få legge til vital informasjon om dragen. Den er en pepperkakedrageversjon av My little Pony, og den heter My little Dragon.

Hva tenkte du da vingene falt av i siste innspurt?

Fiffig effekt på vingen etter et pepperkakevingebrudd.
Fiffig effekt på vingen etter et pepperkakevingebrudd.

PEPPERKAKEFAIL!!! Det var total krise i omtrent 10 sekunder. Heldigvis var knekken fremdeles flytende, så jeg klarte å samle meg selv i løpet av relativt kort tid. I ettertid fikk jo dette faktisk et positivt utfall for det endelige resultatet i form av fiffig effekt på vingen.

Innrømmer du at du smilte og gned deg litt i hendene når du så hva som skjedde med Hannes My little Dragon, Tomas?

– Jeg er veldig glad i Hanne, og respekterer henne som en verdig motstander. Jeg kan derfor ikke innrømme at jeg smilte og gned meg i hendene. Tvert imot ble jeg lei meg på hennes, og dragens vegne… Vil jo heller ikke vinne en battle på walk-over!

Tomas og Hanne, hvordan vil dere bedømme hverandres pepperkake?

– Jeg må jo si at jeg er positivt overrasket over Tomas sin kreativitet. Han var rett og slett en verdig motstander. Likte spesielt godt «hanekammen» og den lille dragebabyen. Selvsagt synes jeg jo i pepperkakebattlesammenheng at min drage med sine flotte, lange, rosa øyevipper kommer best ut! sier Hanne og smiler lurt til Tomas.

Og Tomas, hva er din mening om Hannes My little Dragon?

Tomas utviser stor lykke over pepperkakebaksten.
Tomas utviser stor lykke over pepperkakebaksten.

– Hanne er veldig kreativ,  og når hun drar frem gamle husmortriks i tillegg – så må det jo bare bli bra. Vingene, med «glass»-dryss satte standarden for denne pepperkakebattle’n, men skulle jeg ha bestemt hvem som vant av oss to, ville det ha blitt min drage. Digger min egen idé med at den har med seg babyen sin på tur og punkersveisen!

Det skal ikke stå på selvtillit eller bakeglede hos Tomas og Hanne, og pepperkakene var jo faktisk så sprø at vingen knakk! Pepperkakedramatikk til det fulle her altså.

Trenger du litt pepperkakespenning i hverdagen din opp mot jul du også? Utfordre venner og bekjente til pepperkakebattle og tag ditt bidrag med #pepperkakebattle på Instagram. Husk at om du også ønsker å delta med pepperkaken i konkurransen må du tagge med #pepperkakegalleriet på Instagram eller laste opp ditt bidrag her.

Sprøtt mye lykke til og husk å ha det gøy!