IMG_0538

#pepperkakefail

Det er ikke alltid man lykkes med pepperkakebakingen, men resultatet kan bli ganske sprøtt allikevel. Her ser du hva som skjedde da Fredrik våget seg ut på glattisen med pepperkakebaking.

Vi lar blikket hvile på pepperkakecampingvogna, Sommerhenger’n som Fredrik kalte den, og må stille det åpenbare spørsmålet om han har bakt noe særlig før.

– Som du kanskje har skjønt, er svaret på det spørsmålet et ganske så rungende nei. Sist gang jeg bakte pepperkaker var vel på barneskolen en gang. Det er altså snakk om tiår. Forventningene til kreasjonen denne kvelden var derfor lave.

Hva er bakgrunnen for navnet du har gitt pepperkaken?

– Nå må jeg nevne at jeg måtte humre av det første spørsmålet deres – dette er nemlig ikke en campingvogn og den heter ikke lengre Sommerhenger’n. Eller, det er ikke 100% sant, for det var en campingvogn underveis – men endte opp som noe helt annet. Nærmere bestemt en slags bungalow ment på varme strender i sydlige strøk. Ser du ikke palmen? Forresten så startet det hele som et funkishus, men som nevnt forandret kreasjonen seg underveis. Navn til bungalowen har jeg ikke tenkt på, men kanskje den kan hete Bungaluuuuv?

Fredriks bungalow med tilhørende pepperkakepalme.
Fredriks bungalow med tilhørende pepperkakepalme.

Vi må bare beklage at vi ikke har klart å få med oss transformasjonen fra funkishus, via campingvogn og så til slutt en strandbungalow. Navneforslaget på sistnevnte boligform ønsker vi ikke å kommentere. Vi legger derimot merke til den spesielle detaljen med at delene er nokså godt stekt.

Er det et forsøk på å imitere en beiset bungalow?

– Det er vel en sjeldenhet vil jeg tro? Liker heller å si at den har fått en herlig brunfarge etter alle timene i solen, sier Fredrik. – Bra jeg ikke var med i en #pepperkakebattle, da hadde jeg nok tapt så det sang!

Vet nesten ikke om vi tør å spørre, men var det gøy å bake?

Helt klart, veldig moro var det. Var sykt nervøs i begynnelsen, hadde virkelig ikke peiling på hvordan jeg skulle gå frem. Men det kom seg etter hvert, og til slutt ble jeg veldig fornøyd! Og faktisk litt stolt.

Fredrik smiler fornøyd og retter litt på pepperkakepalmen og legger helt til slutt til; – Hmmm, her skulle jeg jammen meg hatt en tikibar!

Se årets nye smaker på pepperkakedeigen og bli inspirert her, og om du håper på å lage et pepperkakehus som ikke faller sammen har vi tipsene her.

Det er flere som har bakt med stor iver, og det er tross alt innsatsen som teller. Her ser du flere #pepperkakefail: