Pepperkakemuffins

Selvfølgelig kan man ha muffins til jul i tillegg til pepperkaker! Hva med å prøve pepperkakemuffins i år? Og er du ekstra sprø så tør du kanskje å prøve en blåmuggosttopping også.

Du trenger:

100 g Melange i folie
3 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1,5 dl Vita hjertego’ Mat

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Rør margarin og sukker lett og porøst. Tilsett egg, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg. Bland mel med bakepulver, kardemomme, kanel og ingefær. Rør melblandingen i smørkremen vekselvis med melken.
  3. Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek pepperkakemuffinsene i 10 – 12 minutter. Legg rause skiver av blåmuggosten på muffinsen ved servering. Alternativt; lag en topping av blåmuggost.

Her lager jentetrioen pepperkakemuffins.

Topping for de ekstra sprø

PB120031Ostekremtopping av blåmuggost smaker helt fantasisk på pepperkakemuffins.

Du trenger:

150 g blåmuggost
150 g Soft flora smaksrik
50-100 g Vita hjertego’ Mat
6 dl melis

Rør sammen kremost og romtemperert margarin. Tilsett Vita hjertego’ Mat og rør inn melisen litt etter litt til du får en passe fast topping.

Del gjerne ostetoppingen i ulike boller og rør inn forskjellige julefarger slik at du får muffins som skaper julestemning!

Smør eller sprøyt toppingen på muffinsene. Pynt etter fri fantasi med ulikt strøssel, sølvkuler, godteri eller til og med knuste pepperkaker.
Hva med å stable muffinsene oppover som et spisst tårn slik at det likner på et juletre og pynte med en pepperkakestjerne i toppen? Slipp fantasien løs!

skrivut

Her finner du alle de spennende oppskriftene!

Mills Melange arrangerer nok en gang verdens sprøeste pepperkake og i år står blant annet 3D – pepperkaker og Dinosaurer på menyen.

Melange Margarin er imponert over kreativiteten og oppfinnsomheten til årets deltagere. Send inn ditt bidrag du også! Vi har både store og små premier.