Foto: Katrine Lunke/Apeland Foto: Katrine Lunke/Apeland

Pepperkaker med ingefær og lime

I år bør du prøve denne pepperkakedeigen med smaker fra Østen – ingefær og lime!

Du trenger:
1,5 dl lys sirup
8 dl hvetemel
1,5 dl sukker
150 g Melange i folie
1 egg, lett pisket
2 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
zest fra 3 lime
2 ts natron

  1. Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen.
  2. Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, og rør deretter inn egget.
  3. Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
  4. Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst 12 timer i kjøleskapet.
  5. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
  6. Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
  7. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.

Hva er så ‘zest’?

Det er det ytterste på skallet til en sitrusfrukt uten noe av det hvite som ligger rett innenfor. Skåret i tynne skiver kalles dette zest. Det er å få kjøpt et eget zest-jern til å bruke på sitrusfrukter hvis man ikke er fornøyd med en asparges/rotskreller.

 

skrivut

Her finner du alle de spennende oppskriftene!

Foto: Katrine Lunke/Apeland
Foto: Katrine Lunke/Apeland