Foto: Katrine Lunke/Apeland Foto: Katrine Lunke/Apeland

Pepperkaker med muskat og koriander

I europa brukes frøene mest, mens i asia brukes i størst grad bladene av korianderurten. Muskat kjenner kanskje de fleste av oss fra hvitsaus. Vi bruker muskat og koriander i pepperkakene, vi!

Du trenger:

1,5 dl lys sirup
8 dl hvetemel
1,5 dl sukker
150 g Melange i folie
1 egg, lett pisket
1 vaniljestang
1 ts malt muskatnøtt
1 ts malt kardemomme
1 ts malt koriander
1 ts kanel
2 ts natron

  1. Åpne vaniljestangen og skrap ut innholdet. Gni dette inn i sukkeret.
  2. Bland sirup og sukker i en kjele og tilsett vaniljestangen. La blandingen koke opp. Ta kjelen av platen.
  3. Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe før du tar ut vaniljestangen og rører inn egget.
  4. Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
  5. Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
  6. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
  7. Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
  8. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.

skrivut

 

Her finner du alle de spennende oppskriftene!