DSC_7078

Her er vinnerne!

Verdens sprøeste pepperkakebakere. Pepperkakebakerne bor i Bergen, Spydeberg i Østfold og Birkeland i Aust-Agder.

Gleden var til å ta og føle på da juryen, bestående av komiker Jonna Støme, fjorårets vinner Caroline Eriksson og sjefsbakemester Geir Brekke, ringte de tre dyktige vinnerne, etter årets jakt på «verdens sprøeste pepperkake» på Pepperkakegalleriet.no.
– Det var god stemning og høye gledesrop da vi ringte, forteller Jonna Støme.

Et skip fra Birkeland er sprøest

Øyvind Murberg og hans fire medhjelpere har vunnet den gjeveste prisen – nemlig «Verdens sprøeste pepperkake» for sitt pepperkakevikingskip. I Murbergs familie tar de pepperkakebakingen på alvor.
– Vi har pepperkakeråd hvor vi diskuterer hva vi skal lage hvert år. Den eneste regelen er at det må være utfordrende og morsomt å bake, forteller Murberg.

Han er takknemlig for hjelpen til medhjelperne sine. Det hadde ikke gått uten «lærlingene» Osvald, Aleksander, Amanda og Kristian.
– Jeg vil finne på noe sammen med de, men hvor vi drar er ikke bestemt, sier Murberg.

2533_yvind_RGB
Sprøest: Den gjeveste prisen er «Verdens sprøeste pepperkake». Juyen valgte Øyvind Murberg som vinner av denne kategorien for et vakkert design – og et tydelig godt håndtverk.

Dommerne var svært imponerte over vikingskipet i pepperkake.
– Det var flott utført og en svært vakker pepperkake. En verdig vinner, sier fjorårets vinner av «Verdens sprøeste pepperkake» Caroline Eriksson.

Årets mest sjarmerende

Sona Szerencsesova ønsket å overraske sin tre år gamle sønn med en annerledes julekake. Inspirasjonen bak den sjarmerende pepperkaken var derfor fra hennes sønns favoritttegnefilm, nemlig Disneys «Biler».

2533_Sona_RGB
Sjarmtroll: Sona Szerencsesova ville glede sin tre år gamle sønn med en annerledes pepperkake. Ikke ante hun at pepperkaken ville vinne kategorien «mest sjarmerende» og sikre familieferien også.

– Jeg jobbet med den i ganske mange timer etter jobb og barnestell, i tre dager. Min sønn ble så glad da han fikk se pepperkaken, sier Sona.
Hun vil ta med familien på tur og gleder seg til å overraske dem.
– Jeg har ikke sagt noe enda, men jeg gleder meg veldig, sier Szerencsesova.

Juryen valgte Sonas bidrag fordi de ble oppriktig glade av å se på den.
– Den var veldig søt – også er den veldig livaktig. Akkurat som den virkelig kan kjøre, sier Jonna Støme.

Folkets pris

Folkets pris gikk til 19 år gamle Anas Miqdad fra Bergen.
– Jeg hadde lyst til å vise at jeg er stolt av jobben min. Derfor jobbet jeg med pepperkakehuset i en uke, for at det skulle bli fint, forteller Anas.

2533_Anas_RGB
lest likes: Anas Miqdad vant «Folkets favoritt» med over fire tusen likes.

 

Selv om vinneren skulle kåres i slutten av desember, utmerket hans bidrag seg raskt. På bare to dager hadde han over fem hundre stemmer og han vant konkurransen med over fire tusen stemmer.
– Jeg skal spandere en reise på min beste venn som hjalp meg med å bake den første deigen, selv om pepperkaken ble ødelagt da jeg stekte den, sier Miqdad.

Hans mor hjalp han med å bake deigen som ble brukt til å lage McDonalds-pepperkakehuset. Det var han takknemlig for da han vant et reisegavekort til dit pepper’n gror, pålydende 20.000 kroner.
– Det er flott å se at flere unge mennesker synes det er gøy å bake, sier sjefsbakemester Geir Brekke fra Melange.