Tyrkisk-pepper-pepperkaker.jpg

Liker du Tyrkisk Pepper?

En liten smaksbombe av en pepperkake blir det når man fusjonerer pepperkakedeig med Tyrkisk Pepper. Er du sprø nok til å prøve?

Eller kanskje du heller vi prøve Chili og appelsin, Ingefær og Lime, eller kaffepepperkaker? Her finner du enda flere spennende oppskrifter!

Dette trenger du:

1,5 dl mørk sirup
8 dl hvetemel
150 g Tyrkisk Pepper-drops
150 g Melange i folie
1 egg, lett pisket
1 strøken ts ingefær, malt
1 strøken ts stjerneanis, malt
2 ts natron

Fremgangsmåte:

  1. Mørk sirup og tyrkisk pepper drops varmes til dropsene har løst seg opp.
  2. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
  3. Bland sammen mel, natron og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig.
  4. Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
  5. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir og lag en haug med sprø pepperkaker.
  6. Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
  7. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.

Hvis du ønsker å bake inn drops i kakene er dette fint mulig. Stikk ut et hull, ca. to cm midt i kakene og legg i en tyrkisk pepper drops i hullet. Dette vil smelte når kaken stekes og stivne når kakene blir kalde. Husk å smøre papiret med Melange når du gjør dette ellers vil dropset sitte fast.
Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes.
Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.

Verdens sprøeste pepperkake underveis!

skrivut

Mills Melange arrangerer nok en gang verdens sprøeste pepperkake og i år står blant annet 3D – pepperkaker og Dinosaurer på menyen.

Melange Margarin er imponert over kreativiteten og oppfinnsomheten til årets deltagere. Send inn ditt bidrag du også! Vi har både store og små premier.